Kanal Çevre
Ankara Kahramankazan Şehit Ali Anar Anadolu Lisesi öğrencilerinin, öğretmenleri Filiz Uzun rehberliğinde hazırladıkları çevre kirliliği konulu videoyu, gençlere destek olmak amacıyla paylaşıyorum. Sizler de videoyu izleyip beğeni ve yorum gönderebilir, kanala abone olabilir, çevrenizle paylaşabilirseniz gençleri ve onlara destek olan PENTACLE’ı çok mutlu edersiniz.
Beyaz Sukulent
Bu fotoğraflar, Başak Ağın ve Z. Gizem Yılmaz’ın ortak editörlüğünü üstlendikleri ve Kapadokya Üniversitesi Yayınları’ndan çıkacak olan Beşerî Bilimlerin Elli Tonu: Çevreci, Dijital, Medikal ve Posthüman Sesler kitabı için çekilmiştir. Donarak beyazlaşan sukulentlerin transmedyatik dolanıklıklarını aşağıda sizlerle paylaşıyorum.
Akademik Dayanışma Çağrısı / Call for Academic Solidarity
Bu bildiriyi 6 Şubat 2023’te Türkiye’de meydana gelen iki yıkıcı depremle neredeyse tüm üyeleri çok büyük kayıplar yaşayan PENTACLE ekibi olarak kaleme alıyoruz. Burada bireysel ve toplu deneyimlerimizin detayına inmek ya da tahammül etmesi güç bu deneyimlerin ölçeğini vermek istemiyoruz çünkü hayatın içsel değerinin rakamla ölçülemeyeceğine inanıyoruz. Bu metin, websitemizden, Twitter ve Instagram’dan bizleri takip…
PENTACLE Genel Çağrı
Değerli okuyucularımız, Depremin meydana geldiği ilk andan beri tüm enerjimizi ve vaktimizi, maddi manevi gücümüzü dayanışmaya ayırmış durumdayız. Yazarlarımız arasında da ağır kayıplar yaşayanlarımız var. Tüm Türkiye’nin acısını paylaşıyoruz. Şu anda tüm ekip acil yardım, malzeme tedariki, tercüman desteği gibi çağrılara elden geldiğince yanıt vermeye odaklıyız. Bu zor günleri biraz olsun atlatıncaya kadar normal yayınlarımıza…
InfoGraphics: Ecopsychology
In preparing this poster and content, the authors benefitted from this link. Ecopsychology is a branch of psychology and is a study of the relationship between human beings and the natural world. It is distinguished from conventional psychology in that it focuses on the emotional bond between humans and the Earth. The separation between nature…
İnfoGrafik: Ekopsikoloji
Bu posterin ve içeriğin oluşturulmasında buradaki linkten faydalanılmıştır. Ekopsikoloji, psikolojinin bir dalıdır ve insan ile doğal dünya arasındaki ilişkiyi inceleyen bilim dalıdır. İnsanlar ve dünya arasındaki duygusal bağa odaklanması bakımından alışılagelmiş psikoloji dalından ayrılır. Doğa ve insan arasındaki ayrım, sanayileşme sonrası daha da belirgin hâle gelmiştir ve ekopsikoloji, bu ayrılığın insanların yaşam biçimini etkilediği kadar…
Sertaç Kantarcı’yla Dağ Üzerine bir Söyleşi
Gazeteci Sertaç Kantarcı, medya kariyerinin ötesinde sanat koleksiyonerliği, adrenalin sporları ve felsefe alanında da kendini geliştirmiş bir isimdir. Daha önce Avrupa’nın dördüncü, Türkiye’nin en derin mağarasına inen Kantarcı, geçtiğimiz günlerde de dört Alman, iki Türk bir de Ukraynalı dağcıdan oluşan ekiple kuzey yamacından Ağrı Dağı’na çıktı. “İnsan milyonlarca yıldır orada duran bir dağın zirvesine ulaştığında…
Dört Ton
Bu çalışmayı, Z. Gizem Yılmaz ile birlikte editörlüğünü üstlendiğimiz ve Kapadokya Üniversitesi Yayınları’ndan çıkacak olan Beşerî Bilimlerin Elli Tonu: Çevreci, Dijital, Medikal ve Posthüman Sesler kitabı için yaptım. Her bir elementin dünyanın posthüman bedenleriyle dolanıklığını ve insanın diğer maddelerle bazen yıkıcı bazen hayat verici olabilen ilişkisini ifade etmek üzere, suluboya tekniği kullandım.
Dolanık Yaşam Öyküleri: Kuantum Aleminde Anlatısal Eyleyicilikler ve “Dünyalaşma Etiği”
Bu makaleyi TED Üniversitesi, İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ndeki mezuniyet projem kapsamında, Doç. Dr. Başak Ağın danışmanlığında Türkçeleştirdim. Çeviriyi okuyarak dönüt veren Prof. Dr. Serpil Oppermann’a ve jüri değerlendirmesi kapsamında görüşlerini sunan Dr. Öğr. Üyesi Şule Akdoğan’a teşekkürlerimi sunarım. Makalenin orijinal hâlini buradan okuyabilirsiniz. Özet Kuantum fiziğinin temel ilkesi, atom altı parçacıkların ontolojik ayrılamazlığı biçiminde…
H. Tuğça Şener ile Söyleşi
Astrofizikçi ve veri bilimci Dr. H. Tuğça Şener ile yeni yıla girmeden hemen önce bir söyleşi yaptık. AstroNotlar ve AstroKahve gibi projeleriyle bilimin gündelik hayattaki anlamlarını alanın uzmanı olmayan kişilere dahi ulaşacak şekilde aktaran Tuğça Hoca’ya zaman, mekân, dolanıklık ve posthümanizm üzerine çeşitli sorular sorduk. Başak Ağın: Tuğça Hocam, hoş geldiniz. İlk sorumuzla hemen başlayalım.…
Yükleniyor…
Bir yanlışlık oldu. Lütfen sayfayı yenileyin ve/veya tekrar deneyin.
Bizi Takip Edin
Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.